За туристи

Бургаски вечери, рибарски мрежи…

Най-често Бургас е предпочитана дестинация за лятна почивка. Много хотели са отворени целогодишно, така че когато и да решите да отскочите до град, има къде да отседнете. Несъмнено различни опции за настаняване Бургас може да ви предложи. Според бюджета и изискванията ви за удобства и комфорт може да изберете най-подходящото място.

Ако ви накараме да изброите красивите градове по Българското Черноморие, ще включите ли Бургас? А знаете ли, че той е вторият по площ град в страната? Морският град изпреварва Пловдив, но също като него има паметник на Альоша и е прекрасно място за отдих и почивка. Морето носи свобода, вълшебство и романтика. Звукът на вълните е като песен, а морският бриз – като нежна ласка.

Плажове в Бургас – летни удоволствия
В случай че досега не сте гледали никога изгрева или залеза на плажа, предстоящото лято е чудесна възможност да поправите тази грешка. С любим човек или с компания приятели – винаги е толкова хубаво, когато небето се оцветява в различни цветове. Изберете да посрещнете утрото или да съберете тен на:

  • плаж Крайморие
  • плаж Сарафово
  • плаж Росенец
  • плаж Солници
  • Северен плаж
  • Централен плаж

Забележителности – идеи за разходка във и около града
Сигурно се сещате, че може да се разходите край Пристанище Бургас и в Морската градина. Но трябва да знаете, че градът е дом на музеи, галерии, театри. Авиомузей Бургас и природозащитен център Пода също са места, които можете да видите, докато сте в морския град. Защитената местност е сред Стоте национални туристически обекта. Ако харесвате творчеството на Петя Дубарова, задължителна спирка трябва да ви е домът музей на талантливата поетеса.

Поморие е само на 20 минути с кола от Бургас, така че може да отскочите и до там. В Поморие се намира уникален по своя характер музей, посветен на солта. Музеят на солта също част от 100-те национални туристически обекта. В книжката е под номер 6а. Той има експозиционна зала и 20 декара солници на открито, където се добива сол и до ден днешен.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!