За туристи

Как да се научите да плувате?

Обичате ли да плувате? Вероятно отговорът ви ще е “не”, ако не умеете. Сигурно трябваше да започнем с въпроса “Можете ли да плувате?” . Не се притеснявайте, ако в момента клатите глава в знак на отрицание. Никой не се е родил научен. Ако сте запазили почивка в хотел с all inclusive Златни пясъци, по всяка вероятност в хотела ще има басейн. А ако той е охраняем, ще имате пълното спокойствие на опитате да се научите. 

  1. Намерете инструктор – Открийте вашия човек – този, който ви помага да се чувствате спокойни и уверени във водата. Това може да е професионален или любител плувец, който да ви покаже основите на плуването. Те ще ви научат как да контролирате дишането си, какви са различните стилове в плуването, как да използвате различните мускулни групи, как да изпълнявате правилно движенията във водата. 
  1. Изберете подходящо място – Ако не сте уверени, че искате да се гмурнете направо в морето, изберете басейн. Вече ви казахме, че ако изберете хотел с all inclusive, едно от удобствата, които ще откриете, е именно басейн. Изберете такъв с подходяща дълбочина спрямо вашата височина. Добре е в плитката му част да може да достигнете до земята, за да се чувствате максимално спокойни. 
  1. Плувайте редовно – Практиката е ключът към това да станете добри в нещо. И плуването не е изключение. Ако искате да сте добър плувец, трябват редовни тренировки. Добрата новина е, че плуването може да ви помогне да се освободите от напрежението. Така че може да сложим знак за равенство между редовни тренировки по плуване и по-малко стрес. 
  1. Отпуснете се и се забавлявайте – Плуването трябва да ви носи удоволствие, а не да ви изтощава. Не се стремете към перфекционизъм. Радвайте се на прогреса, дори понякога да ви изглежда малък. Не забравяйте, че усвояването на всяко ново умение изисква време и търпение. Дори най-добрите плувци в света са започнали от нулата и не са се справяли перфектно в началото. Превърнете плуването в забавление и ще сте се научили как да плувате бързо-бързо, преди да сте се усетили. 
Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!