За туристи

Търсят ли българите хотели първа линия в Свети Влас ?

Измина едно прекрасно лято, изпълнено с много морски емоции и незабравими летни моменти. Кои бяха топ дестинациите на българите през летния туристически сезон? Търсеха ли се хотели първа линия Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър?

Приятните топли слънчеви лъчи, красивото синьо море и златистия пясък отново привлякоха вниманието на родния турист. Последните две години все повече българи се отказват от съседните плажни дестинации и посещават Черноморието. Промени ли се профила на българския турист и какви са предпочитанията му за лятна почивка? Нека ви разкажем.

През изминалото лято българското черноморие беше изключително наситено с туристи от страната. След дълъг период на ваканции извън България, родните летовници са свикнали с други стандарти и са повишили своите изисквания и очаквания за съотношение цена/ качество. Особено силно беше търсенето на хотели с топ локации и удобни местоположения. Сред фаворитите бяха разбира се хотелите на първа линия.

Една от най-известните дестинации за лятна почивка в рамките на цяла Европа и България, е специално района на Слънчев бряг и Свети Влас. Един бързо развиващ се район със сериозна инвестиция в добра инфраструктура и подходящи условия както за кратък, така и за дългосрочен престой.

Не само че българите преоткриха родното море, но те погледнаха с нови очи и на някои ключови дестинации. Това важи с пълна сила за Свети Влас. Все по-често българите търсят ваканционен имот в района, който да наемат за по-дълго, за целия летен сезон или да закупят за лично ползване.

Хотелиери и инвеститори в района продължават да влагат усилия за подобряване условията за почивка и живот. Изградени са множество паркове и приятни плажни алеи за разходка покрай морето. Местните институции инвестират в изграждане на детски градини и други обекти от обществена значимост, необходими за комфортно и добре обезпечено постоянно живеене в района.

На любителите на вкусната храна Свети Влас предлага изобилие от ресторанти с различен тип кухня асортимент от вкусни ястия. И да не забравяме, че едно от най-известните пристанища в България порт Марина Диневи се намира именно там. За почитателите на яхтинга и различни нови морски приключения, това е допълнителен бонус и важен акцент при избора на място за почивка.

Предпочитанието на туристите този сезон са апарт хотели първа линия Свети Влас. От една страна заради страхотната локация, близостта до морето и всички плажни забави. От друга страна  заради много добре поддържаната база от хотели, които предлагат комфортни помещения за самостоятелен престой.

С ново наложилата се тенденция масово туристите избират места за почивка, в които могат да получат висок стандарт, допълнителни удобства и уединение. Ако към това прибавим и местоположението първа линия, то ето че описахме перфектния избор на летния български турист.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!