За туристи

Защо курортът Сапарева баня е толкова посещаван

Най-новите проучвания показват, че българинът консумира все по-големи количества минерална вода. Нейната сила и благоприятно въздействие над цялостното състояние на човешкия организъм е доказана още в древността.

Всичко това обяснява, защо курорта Сапарева баня е толкова посещаван, а за да го посетите и вие е добре да знаете още:

Хотели в Сапарева баня – предлагат идеалната възможност за млади и възрастни хора, за болни и нуждаещи се от профилактика и лечение, за малки деца и млади семейства, уникална среда, гостоприемство и ненадминат позитивизъм, предразполагащ към съвременна почивка.

От изследвания става ясно, че над 70% от минералните води на страната ни са слабо минерализирани. Това означава, че имат по-широко приложение, което ги прави и по-подходящи са за вътрешно приемане, както и за профилактика и рехабилитации във вани и басейни. С такива може да се похвали и Сапарева баня, един от курортите признат на европейско ниво.

У нас се срещат различни студени, топли и много топли минерални води. Сред най-топлите открити в България са гейзерите на Сапарева баня. Те се намират в Югозападна България и температурите, до който достигат са 103 градуса.

Най-горещият минерален извор е разположен на центъра на града и е превърнат в красив фонтан-паметник. Той е един от символите на курорта.

Лечебният ефект от минералните води има най-силно въздействие, когато се приема направо от извора.

Когато водата се приема с лечебна цел, тя не бива да се пие безразборно. Това се определя и назначава от специалист.

Наред с тези качества на минералните води, специалистите съветват да се точи прясна вода. Това е напълно възможно дори за кратък престои и отсядане във вили в Сапарева баня.

За най-подходящ курс на лечение с минерални води, специалистите предписват срок на престой, в които всеки ден за определено време се прилагат и минерални бани. Всичко това се прилага под строг лекарски контрол.

Наред с лечебните и профилактични процедури се препоръчва кинезетерапия, физикална терапия и здравословно хранене. Под внимание се вземат още влияние на климат и релаксация, а да се постигне максимален обхват и комплексно лечение по време на престоя във вили в Сапарева баня.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!