За туристи

Разходка из София вкусена с местна и национална кухня

София е административен, културен, транспортен, индустриален и университетски център за страната. В нея е съсредоточена огромна част от промишленото производство и икономика на цяла България. Столицата е и много предпочитана дестинация за хиляди туристи от цял свят.
Градският център е обсипан с много и нови търговски центрове, молове, магазини, ресторанти, кафенета, кина и заведения в София, които работят за забавления на посетителите.
София е сред градовете, които целят да достигнат титлата „културна столица за Европа” . Това не е случайност. Тук се намират много от археологическите съкровища с огромна стойност от историческа позиция. Тук могат да се зърнат много музеи и редица архитектурни паметници. Сред тях са Националната художествена галерия, Националния исторически музей, Етнографския музей, Националния музей на земята и хората, всички те са само малка част от това, което може да се посети. В София се намират и многото религиозни паметници популярен сред, който е храм-паметника Александър Невски. Той се слави с построяването му в чест на благодарност на България към руските освободителни войски избавили страната ни във войната срещу Османската империя. Друга много известна и посещавана е Църквата Света Неделя. и парковете, търговските улици и пазарите може да се сблъскате с ежедневието на столичани.

София се бори и за титлата „най-зелен“ град в цяла България. В нея има множество десетки паркове, но най-прочутия сред тях е парк Борисова градина, който е разположен в сърцето на столицата.
В града атмосферата е доста динамична и оживена. Има множество покрити и открити пазари, интересен е й книжния пазар, намиращ се на площад Славейков, където може да се намери всякаква литература от български и чуждестранни писатели. Сред големите богатства на София се нарежда планината Витоша, разположена на десет километра на  юг от града. Тя е предпочитано място от столичани за почивните дни и много посещавана от чуждестранни туристи. В нея се намира и Боянската църква, нареждаща се сред шедьоврите на световното културно наследство на ЮНЕСКО. В нея могат да се видят уникални стенописи от тринадесети век датиращи и известни в целия свят.
За туристите има пригоден кабинков лифт. Тук посетителите могат да се настанят за нощувка в страхотни по своята уникалност хотели. Един, от които носи наречието „оазисът на столицата”. Условията в тях предлагат изобилие от СПА процедури, комфортно и удобно настаняване и професионално обслужване. Модерното оборудване на хотелите, предполага гарантирано здравословна, лечебна и разкрасите на терапия за всеки гост. За любителите на спортовете се предоставят условия за тенис, плуване и други. За ценителите на вкусни специалитети, стотици заведения в София предлагат местна и европейска кулинария.

Без значение дали сте любител посетител на столицата или идвате в нея по работа, в крайна сметка в хотел ще нощува и ще държите багажа си, а в ресторант ще опитате традиционни и екзотични напитки и гозби. Поради тази причина не отделете достатъчно внимание, за да изберете най-добрите.

За всеки, който планува пътуване до София, но разполага с ограничени средства е препоръчително в избора на хотел да се  насочи към такъв, който ще е в близост до места, до който ще има пряк достъп. По този начин ще спести излишни средства и време. Хотелите разположени в самия център на София и заведения София са на по-високи цени, но това се обяснява от факта повече лукс и удобства, по-висока цена.

https://rezervaciq.com/sofiya/hoteli

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!