За туристи

Вашият Гид за една кратка екскурзия до Русе

Ако сте от онези хора, които обичат едновременно да пътуват много, да разглеждат десетки забележителности и наред с това да почиват пълноценно и качествено, то една такава модерна почивка може да предложи Русе.

Градът е един от крайдунавските, в които има десетки забележителни обекти, паметници и места, които могат да се разгледат. Русе носи история, която таи скрита във всяко ъгълче и предлага на своите гости безгранични възможности. Ако и вие сте решили ма отседнете на това място, не се колебайте да направите резервация в някои от хотели Русе.

Уникалност, неподправен чар и магия, носи всяка частица от град Русе. Така стартирайки няколко дневната си екскурзия може да се разходите из площад Свобода, да поседнете в някое от многото заведения Русе, да отпиете от любимата напитка и да се полюбувате на дунавската шир.

За посетителите на това място, които за първи път стъпват тук е добре да знаят, че Русе представлява и възлова точка за 12 улици. Всички те започват от площада. На него се издига и сградата Доходното здание, паметник „Свобода“, къщата, в която се разполага първото в страната кино.

На площада, който също се нарича „Свобода“ се намира Съдебната палата и една уникална по рода си къщата с часовник. На площада В Русе се намира и първата банка построена в града.

Когато спирката с аперитив приключи, може да продължите в  околността на града. Там се намира Русенската опера, градската библиотека, Исторически музей и храм „Св. Троица”.

Никак не е случайност, че наричат града „Малката Виена“. В Русе има крепост, която се намира на център Сексагинта приста.

https://rezervaciq.com/ruse/hoteli

За почитателите на по-уединени места и  романтиците, разходка из кея ще се отрази благоприятно. По кея също е осяно със заведения Русе, които с радост посрещат своите гости. Кеят на Русе е лицето на града, а от там изгревите и залезите са неописуемо красиви. На това място е и т. нар. Дълбок път. Той е създаден от Мидхат паша, а около него преминава Мостът на въздишките. Е, това вече си е за влюбените двойки.

Ако влизате в Русе с автомобил веднага ще направи впечатление крепостната стена-порта „Кюнту Капу” или казано на наш език „Вратата с тръбата”. Името и е свързано с кованото желязо, от което е направена, а функцията й е да снабдява града с вода.

В близост с нея се издига църквата „Света Петка“. Тя обаче не е единствената за Русе. Има още храм „Св. Троица“; Католическата църква и още десетки паметници на културата, исторически и културни места за разглеждане. Нека виртуалната разходка приключи до тук, а на място сами да узнаете, какво още ви очаква в този Дунавски град. Не забравяйте да направите резервация в някои от многото хотели Русе, а за самата красотата на града и приятни мигове ще допринесат заведения Русе.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!