За туристи

5 омайни забележителности из Боровец

Пътуване, макар и виртуално из чудните места на българските планини, предлагащи еко маршрути, природни красоти, свещени места, исторически и културни забележителности. За всички онези, чийто интерес е вече събуден, нека се разходят с нас из курорта Боровец.

Това място е уникално по вида си. Разположен в Южна България, то предлага омайни меса, които ще спрат дъха на всеки. Находящ се до три големи български планини, сред които Рила, Родопи и Пирин, Боровец има стотици места, с които може да впечатли. И все пак избрахме да насочим вниманието само към 5 от тях. Преди това обаче трябва да предвиди и резервация в хотели в Боровец. Всеки един от тях доставя огромни дози удобства, професионално обслужване, пълен релакс.

http://bghoteli.eu/боровец/хотели

Сред местата на Боровец, които не са за изпускане се нареждат:

Най-високият връх Мусала. Той се извисява на 1925 м. надморско равнище и се намира в самата Рила планина. Мусала е сред 100-те национални туристически обекта. Върху самият връх на Мусала се намира и метеорологична станция по хидрология и метеорология към Бан. Около самия връх се стига, само минавайки 10 км. пътека или по-бързият вариант е кабинков лифт. На това място се намира и местността Ястребец и хижа Мусала.

Седемте Рилски езера в Рила са чудното съкровище на планината. Разполагат се на 2500 м. височина и представляват група езера, чийто произход е от стопяването на ледници. Разполагат се в стъпаловидна форма и имат национално значение.

Неповторима е самата Рила планина. Тя е единствена по рода си на Балканския полуостров. На това място се намира Рилския манастир и живописния парк на Рила.

Уникален по рода си е дворец „Царска Бистрица“. Съществува от IX век и е един от малкото неща останали от владетелите на Третото Българско Царство.

По не по-малко впечатляващ начин, впечатление прави и Дворец „Ситняково“, а с него и Дворец „Саръгьол“. Използвани в миналото за ловни хижи, днес те са атракция за туристите и ценителите на исторически наследство.

Хотели в Боровец обещават вълнуващи изживявания, подсилени с хармония, царствени условия за настаняване и топло и ведро обслужване.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!