За туристи

Туризма в България

Разположението на България е такова, че е между Изтока и Запада от хилядолетия. Територията на страната ни е била обитавана от траки, византийци, османци, прабългари, римляни, славяни. Богатството на историята на нашата територия е представена в съвремието от голям брой културни и исторически забележителности, манастири, музеи, гробници и други България е често избирана дестинация за почивка както от чуждестранни така и от туристи от страната. Страната предлага над 1800 хотела от 1 до 5 звезди оценка на качеството и обслужването в тях. Туризма в България може да се похвали, че е готов да посрещне всяко изискване на туристите, за което говори и класирането на страната ни на 5-то място в класацията на Yahoo за най-добрите туристически дестинации на световно равнище за 2010 година. Успехът в тази класация се дължи и на условията за туристите за почивка в спа хотели, морски хотели, бизнес хотели и разбира се малко по-различните по насоченост и услуги ски хотели.
Спа хотелите в България са вече на високо професионално ниво осигурявайки прекрасни условия за релаксация и високо квалифицирани специалисти в спа центровете. По-голямата част хотелите разполагащи със спа център са с 4 или 5 звезди. В тях гостите се консултират от високо квалифициран персонал за най-добрите процедури индивидуално за всеки клиент. За съществуването на добре развит спа и балнео туризъм в България благоприятства изобилието от минерални извори с лековита вода разпръснати из цялата страна. Тези видове туризъм се е развит изключително добре от спа хотелите в Хисаря, хотелите в Девин, хотелите в Банско и хотели във Велинград други. Модерната техническа база на спа центровете към тези хотели предлагат хитро-масажни вани, басейни, калотерапия, таласотерапия и други.
Курортите на Черноморието са известни с много красивата си природа, яркото слънце, дългите златисти пясъчни ивици, прозрачни води и красиви плажове. България може да се похвали и с рядко срещаната комбинация между от море и планина разположени в един и същ курорт. Тези предимства на страната привличат туристите с обещанието си за приятни и незабравими моменти по време на почивката им в хотелите на морето в България

Трявна е един от най-живописните градове в България. Тя приема своите постетители, както през топлите, така и през студените месеци. Има какво да покаже с нейните многобройни, природни, културни, исторически забележителности. Има разнообразие за отсядане на гостите си в множеството уютни къщи за гости в Трявна.Обектите за настаняване в малката иначе територия на страната са над 1800. В това число са вили, хотели, къщи за гости, апарт хотели и спа хотели. Туристите ще открият една добре развита база за настаняване във всяка една туристическа дестинация в България, била тя курортен комплекс, или местност с културно историческо значение и забележителности. Любителите на зимните спортове най-често избират хотелите в Боровец, хотелите в Пампорово, хотелите в Банско или хотелите в Банско, защото това са най-добрите зимни курортни комплекси а летните жеги предпочитани са хотели в Албена, хотели в Слънчев бряг, хотели в Созопол, хотели в Обзор хотели в Златни пясъци и не на последно място хотели в Свети Влас. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!