За туристи

Околността на Приморско е известна с древният път на Вия Понтика

Едно омайно курортно градче, разположено в югоизточната част на страната ни – Приморско. Този курорт омайва с чудна природа, а начина, по който се вписва в пейзажа на морската вода, говори аз автентичност и уникалност.

Недалеч от град Приморско са други известни курорти като Бургас, Ахтопол, Созопол. Това прави туризма и летуването изключително приятни за гостите.

В подножието на върховете на Странджа се намира Дяволския залив и Стамополу. Те са и най-големи по българското Черноморие.

Хотели в Приморско могат да се открият в разгара на летния сезон на изключително атрактивни цени, предлагащи микс от удобства, вълнуващи изживявания и редица забавления. Ето тук има голямо разнообразие от такива.

Два от най-известните природни резервати носят имената Ропотамо и Водни лилии. Те са защитени територии, а сред тях в списъка на места за разглеждане от туристите на Приморско се нареждат и пясъчни дюни известни като Перла. Всяко от тях е придобило световна слава и са желани дестинация за разглеждане от любителите на природните красоти.

Не по-малко атрактивна културно историческа е местността Светилището Беглик Таш, която е наследство още от траките. Историята й датира от XIV пр. Хр. В него са открити и доказателства, че мястото някога е било култов комплекс.

Изумителна гледка и интерес в околността на курорта Приморско буди и древният път на Вия Понтика, през които преминават ятата птици. Това нарежда морския курорт сред най-екологичните зони. В тази местност са съхранени неповторима фауна и флора, създаващия цялата изтънченост, колорит и екзотика на региона.

Други интересни места за разглеждане са руините от останали от крепост Азине, останки на параклис “Св. Параскева”. Недалеч от Приморско се намират и музейната сбирка “Българската Ясна поляна”, около село Ясна Поляна, а в село Ново Паничарево е параклис “Св. Троица”.

Курорта Приморско омайва с духа на миналото, за което свидетелстват не една и две съкровища.

Достъп за любителите на подобен род исторически и природни красоти са толкова много. Сред тях се нареждат светилища, обекти и забележителни места, с които няма как интереса на съвременния турист да не бъде пробуден.

За да видите цялата тази магия на живо, посетете курорта Приморско. Лятната ваканция може да бъде подправена с „щипка“ магнетизъм на миналото и овкусен със стила и комфорта на хотели Приморско.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!