За туристи

Какви допълнителни услуги търсят туристите в столицата?

София е град, в който история, култура и съвремие се преплитат по интересен начин. Били ли сте в столицата? Ако я посетите – без значение по работа или за да си направите кратка разходка, ще се удивите колко голяма всъщност е тя. Това е и причината много хора да избират да я опознаят отблизо с автомобил. 

София е най-големият град в България. Придвижването с градски транспорт от единия край на града до другия може да бъде истинско приключение. Затова е по-добре да разполагате с кола. Автомобилът ви дава комфорт и спокойствие. Може да тръгнете и спрете където пожелаете. Не губите време в чакане и смяна на автобуси. Не е нужно да се съобразявате с разписанието и маршрута на градския транспорт.

Възможности за наемане на автомобил в София

Ако не може да използвате своя автомобил в София, обмислете да наемете такъв. Вариантите за rent a car София са многобройни. Услугата е широко разпространена и добива все по-голяма все по-голяма популярност в столицата ни. Често предпочитана е от чуждестранни туристи. Много от тях пристигат в София със самолет и за да не се лишават от комфорта на собствения автомобил, избират да наемат такъв. 

Ако и вие пристигате от чужбина или пък колата ви е на ремонт, наемането на автомобил е добра опция и за вас. Някои компании предлагат възможност да докарат автомобила до желано от вас място. Други предпочитат да го вземете от техен офис. Плюсът на втория тип е, че може да огледате на място колата, преди да я наемете. 

На какво да обърнем внимание при наем на автомобил?

Съветваме ви да се свържете с компанията, от която сте избрали да наемете автомобил, и да попитате какви документи ще бъдат необходими. В повечето случаи са достатъчни лична карта или паспорт, шофьорска книжка и кредитна карта. 

В случай че планирате по-дълъг престой в столицата и освен автомобил под наем, се нуждаете и от място за настаняване, подходящо място за вас е Adria. Хотелът се намира в близост до Централна гара София. Освен че развива хотелиерска дейност, компанията се занимава и с отдаване на автомобили под наем за кратко- и дългосрочен период.

Без значение за какъв период наемете автомобил, обърнете внимание какво включва наемната цена и какво може да получите срещу допълнително заплащане. Например ако сте с малки деца, попитайте дали се предлага детско столче. 

Попитайте и каква е политиката по отношение на горивото. Дали трябва да върнете автомобила с пълен резервоар и каква сума дължите, ако не го направите. Може да се поинтересувате и дали има лимит в километрите, които може да изминете.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!