За туристи

За и против почивка в апарт комплекс на плажа

“Къде да отседнем?” Този въпрос си задаваме всеки път, когато планираме почивка. Макар да вярваме, че не е важно къде си, а с кого си, мястото до голяма степен определя дали ще прекараме приятно. 

Ако сте решили да почивате на морето, ви препоръчваме да се насочите към българското Черноморие. То е пълно с красиви градове, които предлагат условия за една незабравима лятна ваканция. Тук ще откриете множество и различни варианти за настаняване. Всеки може да избере къде да отседне според предпочитанията и бюджета си. Опциите за настаняване варират от стаи за гости до луксозни апартаменти на първа линия. 

Днес обръщаме поглед към апартаментите в апарт комплексите на първа линия. Този тип настаняване става все по-разпространен. Затова решихме да ви представим накратко предимствата и недостатъците му. Така ще имате възможност да прецените дали е подходяща опция и за вас. А ако се чудите на къде точно да се настаните, вижте нашето предложение за апарт комплекс на плажа Бяла

Основна характеристика на този тип комплекси е близостта до плажа. От това произтичат много предимства. Основното от тях е, че сте на една ръка разстояние от морския бряг. Често само с поглед от прозореца на стаята може да видите дали има свободни места. Освен това няма нужда да ставате рано и да пътувате. Плажът е на метри от вас. Може да стигнете бързо до него. Ако ви доскучае в комплекса, може бързо да отидете до брега и да се забавлявате там. Близостта до плажа обуславя и основния минус на този тип комплекси. Понякога е шумно. Бъдете подготвени за шума от вълните и плажуващите. Ако търсите спокойствие, по-добре изберете комплекс на втора или трета линия. 

Друг белег на апартхотелите е, че са добре обзаведени. Собствениците се водят от идеята да изградят дом, далеч от дома. Може да сте сигурни, че помещенията ще са оборудвани така, че да не ви липсва нищо. Обикновено в апартаментите ще откриете спалня, кухненски бокс, баня и тераса. Сред удобствата, които се предлагат, са още телевизор и безжичен интернет. 

В апартхотелите може да получите това, което един хотел би ви предложил, без да трябва да се отказвате от уюта, който дома предлага. Те предлагат обслужване на хотелска база. За максимално удобство нерядко предоставят и допълнителни услуги. Такива например са летищен трансфер и отдаване на автомобил под наем. 

Множеството удобства и разположението на първа линия обикновено са причина за по-висока цена. Трябва обаче да отбележим, че цената е изгодна, ако апартаментът се наеме от повече хора. Може да се комбинирате с приятели и така разходите на човек ще бъдат значително по-ниски. Имайте предвид също, че обикновено този тип помещения се отдават дългосрочно. Разбира се, невинаги. Но в общия случай те са пригодени за дългосрочен пребиваване. 

Нека обобщим кога е добра идея да отседнете в апартхотел:

  • Ако планирате продължителен престой на морето;
  • Ако търсите съчетание от хотелско обслужване и комфорта на дома;
  • Когато сте с голяма компания.
Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!