Хотели

Луксозни хотели в България

В развитието на икономиката на България голямо участие взема туризмът. Благодарение на разнообразните благоприятни условия за развитието му у нас, голям брой чужденци предпочитат България като туристическа дестинация, привлечени от климата, географското положение, плажовете, планинските курорти, минералните води и луксозните хотели със сравнително ниски цени. Веднъж посетили българските хотели, туристите биват очаровани от луксът, който те предлагат и стават редовни посетители на страната ни.

У нас са развити почти всички видове туризъм – балнеоложки, лечебен, планински, морски, летен, зимен. Известните курорти в България носят славата си от луксозните хотели и невероятните гледки, които разкриват те.
Материалната база на хотелите в Хисаря например е привлекателна с лечебните си минерални извори при процедурите, помагащи за лекуването на различни заболявания. Той притежава над 22 минерални извора с температури до над 50 градуса. Минералната вода с такава температура е благоприятна за лекуването на проблеми с жлъчката, белодробни и чернодробни заболявания.
СПА хотелите в Девин пък предлагат процедури с лечебни минерални извори за гинекологични заболявания, заболявания на дихателната система, остеопороза. Те разполагат с парни бани, сауни, турски бани, вулканични стаи.
Планинския туризъм се предпочита от голяма част от туристите. Причина за това е наличието на голям брой и разнообразни планински вериги. Красотата на природата на България винаги е била условие за голяма туристическа посещаемост. Културните и природни забележителности са в центъра при привличането на туристи от цял свят. Елитните хотели в Банско, модерните вили в Боровец и луксозните хотелските 

комплекси в Пампорово са до голяма степен на европейско ниво и не отстъпват по нищо на европейските. Ски пистите в Зимната столица на Балканите привлича любители на зимните спортове от цяла Европа.
Българското Черноморие с невероятните си плажове винаги е изкушавало по-голямата част от всички посетителите на страната ни. Неслучайно черноморските курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, Созопол са едни от най-прочутите за България. Причината за това са елитните хотели, предлагащи 3,4 и 5 звезден лукс, невероятни спа процедури, материална база за всичко, от което се нуждае човек, желаещ да се отдаде на почивка от натовареното ежедневие.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!