Хотели

The Five Elements хотел

Информация за обекта
  • Хотел Петте Елемента
  • Адрес: ул. Германея 36, Сапарева баня
  • Телефон: +359/ 889 688 558
  • E-mail: office@thefiveelementshotel.bg

За какво се сещате, когато чуете Сапарева баня? Най-вероятно за гореща минерална вода. Още от дълбока древност градът е известен именно със своите минерални извори. Те са и причината курортът да е особено популярен сред туристите днес. Градът на намира на близо 70 км от София, а температурата на водата достига 103° C. Ако и вие сте решили го посетите, вероятно пред вас стои въпросът да изберете къде да отседнете. 

Днес ви разказваме за един хотел Сапарева баня, разположен в центъра на града. В неговата философия централно място заема съчетанието на вода, въздух, огън, земя и пространство. Става дума за хотел The Five Elements. Ако отседнете в този хотел, може да се насладите на приятен престой, гарантиращ се от хармонията между тези пет елемента. 

Настаняване в стая, студио или апартамент

The Five Elements ви дава възможност да изберете дали да отседнете в стая, студио или апартамент. Хотелът разполага с няколко вида стаи – икономична, стандартна двойна и семейна. Помещенията са с различна квадратура и капацитет. Във фамилната стая могат да отседнат 2 души, а в икономичната и стандартната стая – до 3 гости. Студиото и апартаментът са подходящи, ако търсите повече простор. Те се простират на съответно 34 и 55 кв.м и са с капацитет от максимум 4 души. Подходяща опция са за цялото семейство. Всички помещения предлагат множество удобства и красиви гледки към Рила и Верила. 

Възможности за релакс

Хотелът дава възможност на гостите си да разпуснат в някои от басейните, джакузитата и горещите топила. Общата площ на открито на водните съоръжения достига 3000 кв.м., като децата могат да се забавляват в детските басейни. По време на престоя си посетителите могат да се насладят и на различни процедури за тяло и лице. Хотелът разполага със спа център, в който квалифицирани специалисти се грижат за това гостите да се отпуснат и да посветят време на себе си. 

“Няма по-искрена любов от любовта към храната”

В хотела има два ресторанта и три бара – открит, воден и лоби бар. За да се удовлетворят вкусовите предпочитания на всеки гост, се предлага веган храна и такава без глутен. В основния ресторант “Теджас” гостите могат да се насладят на богата и разнообразна закуска, обяд и вечеря, и специална селекция вина от региона. Ресторант “Котвата” е подходящо място за всички привърженици на здравословното хранене. Менюто на ресторанта поставя акцент върху сезонните ястия, като за приготвянето им се използват основно продукти от български производители.

Грижа към природата

Освен за удовлетворението на своите гости, The Five Elements полага грижи и за опазването на околната среда. Храните и напитките, които се сервират на откритите площи на комплекса, се поставят в опаковки от биоразградими материали. По този начин хотелът допринася за един по-чист свят. 

Удобство и за бизнеса

The Five Elements е подходящо място и за бизнес и лични мероприятия. На територията на хотела е разположена добре оборудвана конферентна зала. Тя е с капацитет от 200 места и може да бъде разделена на две по-малки зали. Помещението е подходящо както за конференции, така и за сватби и други лични празници. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!